Ängadalens blogg

Halvdagsretreat i Ängadalen

Mindfulness & Mindful Qigong

Söndagen 2/10 samlas vi i Ängadalen kl 10-14 för en halvdagstetreat. Detta är ett tillfälle att verkligen slappna av och vila med fokus på återhämtning med hjälp av meditation och lugna rörelser. 

Retreaten bjuder in till att stanna upp en stund och ger dig möjligheten att samla ny energi, både mentalt och fysiskt. Det är också ett tillfälle att prova på Mindfulness och Mindful Qigong och se vad det kan ge dig.
Du behöver inte ha erfarenhet av vare sig mindfulness eller gigong sen tidigare.
Vi kommer varva stilla guidad meditation med lugna, mjuka rörelser. Jag kommer också berätta lite om hur vi kan använda lugna rörelser, vår andning och våra sinnen för att behålla vår energi i vardagen och inte bli dränerade i en värld full av intryck och tusen möjligheter. Min förhoppning är att du skall få med dig nya erfarenheter som kan påverka ditt välmående i vardagen. 

Om vädret tillåter kommer vi att vara både inomhus och utomhus. Eftersom naturen är fantastisk och har en så positiv inverkan på oss, så hoppas vi på att kunna köra Mindful Qigong i naturen. Vid ruskigt väder håller vi oss vid brasan inomhus. 

Tid: 10-14
Plats: Ängadalen 1, Höghult Karlsborg
Pris: 650 kr (inkl.fika/lättlunch)
Anmälan: Maila mig på länken HÄR! senast 25/9, begränsat antal platser.

Vad är Mindfulness och Mindful Qigong?:
Mindfulness är ett sätta att stanna upp och vara i nuet, ett sätt att släppa taget om tankar och allt görande för att bara vara en liten stund, det är ofta vilsamt och skönt. Det kan vara svårt att på egen hand hitta den mentala vilan, men med träning ökar förmågan. Under retreaten blir du guidad i några olika mindfulnessövningar vilket ger möjlighet till djup avslappning.
Mindful Qigong skulle man kunna beskriva som meditation i rörelse. Det är enkla, mjuka och lugna rörelser där vi utforskar upplevelsen av närvaron i kropp, rörelse, andning och våra sinnen. Vi är ovana vid att sakta ner och röra oss långsamt, men det brukar ge en mycket behaglig upplevelse och en känsla av energi och återhämtning.
Rörelserna är väldigt enkla och utförs stående, de anpassas efter din kropps eventuella begränsningar så som stelhet eller smärta, därför passar Mindful Qigong nästan alla.

Att tänka på:
Medtag egen yogamatta och/eller filt. 
Ta på dig sköna, mjuka kläder som du trivs i och gärna något varmt ifall vi kör några pass utomhus. 
Lättlunch och fika ingår så meddela ev. matallergier 

Hoppas vi ses!
Varmt välkommen!
Jessica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *