Ängadalens blogg

Mindful Qigong i naturen

Under tre onsdagskvällar i september guidar jag i Mindful Qigong.

Onsdag 7/9     
Onsdag 14/9  
Onsdag 21/9

Tid: 18-19.30
Plats: Ängadalen 1, Höghult

Vi startar i skogsgläntan under den stora eken här i Ängadalen där vi kommer att göra enkla, mjuka rörelser och utforska upplevelsen av närvaron i kroppen, andningen och sinnena. Vi rundar av med en avslappnande meditation på altanen, gärna liggande så tag med dig egen yogamatta och/eller filt och kläder efter väder eftersom vi är utomhus under hela passet. Vi avslutar med en kopp te för den som vill.
Det krävs inga förkunskaper för att delta. 

Alla tre tillfällena är fristående och du väljer själv om du vill vara med en eller fler gånger. De tre tillfällena ger tillsammans en helhetsupplevelse av vad Mindful Qigong kan vara. När vi utövar Mindful Qigong gör vi det i tre steg. Första steget är medvenhet om kropp och rörelse, och följs av medvetenhet i andningen och till sist medveten med sinnena. 

1:a tillfället övar vi medvetenhet i kropp och rörelse
2:a tillfället övar vi medvetenhet i andningen
3:e tillfället övar vi medvetenhet med sinnena

Pris 250 kr/tillfälle 
För att boka en plats skicka ett meddelande via mail, sms eller DM. 

Vad är Mindful Qigong?
Jag skulle nog vilja beskriva det som meditation i rörelse, i lugna medvetna rörelser. Rörelser som ger kroppen en känsla av energi och återhämtning. Det handlar om att stanna upp för en stund och ge sig själv tillåtelse att sakta ner och ta en paus för att samla kraft. Att dessutom utöva den i naturen ger förstås en extra fin upplevelse.
Rörelserna är enkla och utförs stående, de går att anpassa individuellt om kroppen har begränsningar, så alla kan delta, även om du tex har smärta eller stelhet i kroppen.

Varmt välkommen!
Jessica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *